گیاه روناس را بهتر بشناسیم

این گیاه در قسمت ساقه پوشیده از خارهای ریز بوده به دیوار و درختان می چسبد و بالا می رود و تا حدود دو متر رشد می کند. این گیاه دارای برگ های بیضی، نوک تیز و دراز می باشد که به صورت گروهی و به شکل چتر از کنار ساقه می روید.
گلهای روناس کوچک و زرد مایل به سبز بوده، میوه آن گوشتی و تیره است. ریشه آن معروف به روناس می باشد که قرمز تیره ، دراز ، باریک و استوانه ای است . طعم آن تلخ و گس می باشد.
● خواص داروئی
▪ از نظر طب قدیم گرم و خشک
▪ باز کننده گرفتگی های بدن
▪ برای معالجه بیماری فلج آنرا با عسل مخلوط کرده و به بیمار بدهید.
▪ افزایش ترشح شیر
▪ رفع درد سیاتیک
▪ اشتها آور
▪ پایین آورنده اوره خون
▪ تسریع در جوش خوردن استخوان شکسته
▪ از بین برنده تورم در بدن
▪ رفع بیماریهای پوستی با کمپرس جوشانده روناس
● طرز استفاده
دم کرده: ریشه خرد شده روناس را بمیزان یک قاشق مربا خوری در یک لیوان آب جوش بریزید و برای ۱۰ دقیقه زمان دهید دم بکشد.مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است.
جوشانده روناس: در یک لیتر آب ۱۰ گرم ریشه روناس را ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد . برای رفع بیماریهای پوستی این جوشیده را در وان حمام بریزید و در آن استراحت کنید .
● مضرات
باید توجه داشت روناس ترشح ادرار را زیاد می کند و فشار آنرا بالا می برد و در اثر استفاده زیاد ممکن است ایجاد خون در ادرار کند ، برای جلوگیری از این حالت بهتر است روناس را با کتیرا خورد.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.